Wat een bizar jaar hebben we achter de rug....

 

2020, het jaar van omdenken, het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Het jaar dat in 1 klap alle wedstrijden en evenementen van de agenda veegde. wat mocht nog wel, wat niet meer. Paardenfotografie is gelukkig goed te doen op afstand en in de buitenlucht kon er nog veel. Door het uitblijven van wedstrijden kregen ook de wedstrijdruiters ruimte voor recreatieve ritten en waren we regelmatig aan het strand te vinden, een supermooi voorjaar hielp daar ook aan mee.

In de zomer kwam er wat ruimte voor meetmomenten en zelfs een paar echte wedstrijden, het KNHS Regio Zuid-Holland regiokampioenschap ging door op het fantastische CHIO terrein evenals een spannende online Challenge Rotterdam - Hickstead waarbij de Engelse ruiters het opnamen tegen de Nederlandse ruiters. Ook ben ik diverse malen aanwezig geweest bij Hippisch Centrum Ridderkerk waar ze dit jaar mochten gaan starten met het organiseren van Sub topwedstrijden. Een samenwerking die ook in 2021 zal blijven bestaan. Wat was het heerlijk om weer even de sfeer te proeven op het wedstrijdterrein maar wat was het vreemd om al dat publiek te missen.

Ook voor de Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland mochten de stamboekkeuringen doorgaan zodat ik toch nog 2 dagen Friese veulens mocht fotograferen.

Het najaar ging gepaard met weer strengere maatregelen, geen wedstrijden meer en veel regen. Tussen de buien door wel een aantal keer de bossen ingedoken voor prachtige herfstfoto's.

2020, wat een raar jaar. Een hoop ging niet door maar ook een jaar met nieuwe mogelijkheden, een samenwerking aangegaan met JMS Horses, een workshop gevolgd bij Christa Merk waarbij ik zoveel nieuwe technieken geleerd heb die ik in het nieuwe jaar zeker nog verder uit wil diepen.

Wat brengt het nieuwe jaar, ik heb werkelijk geen idee maar ik laat me graag verrassen 💗 het voornaamste is je gezondheid en dat heeft het afgelopen jaar wel laten zien. Daarom aan iedereen de allerbeste wensen voor een nieuw jaar, hou vol en hoe moeilijk soms ook, blijf positief 💗

Dank jullie wel voor het vertrouwen het afgelopen jaar. Hoop jullie allemaal weer te zien in het nieuwe jaar, is het niet in de wedstrijdring, dan wel op het strand ;-)